Mire jó a különvélemény?

A minap azt mondja egy vezető  (nem tulajdonos, hanem alkalmazott) nekem, hogy nem szereti a szabályokat, és ne is próbáljak a cégben “irányelveket” megfogalmaztatni, mert úgy sem fogják követni.

Hm.. érdekes nézőpont a rendről. Számomra a rend ésszerű és jó szabályok betartásától jön létre, és rend, rendszer, szervezettség nélkül nem lehet növekedni.

A cégről annyit kell tudni, hogy mindenki borzasztó “kreatív” és mindenki pont úgy csinálja a dolgokat, ahogyan ő gondolja. Mindenkinek más a véleménye arról, hogy mikor van munkakezdés, más a véleménye arról, hogy mennyire legyünk udvariasak az ügyféllel, és totál mást gondol mindenki a határidők fontosságáról.

Ennek köszönhetően a cég finoman fogalmazva kaotikus és úgy dobálja a piac, mint egy kormányos nélküli kis hajót a világ legnagyobb vihara a tengeren. Fejlődés nincs, likviditási gondok viszont vannak. Új ügyfelek nincsenek, régi nyűgős vevő annál több. A cég tulajdonosa pedig lábon hordta ki az infarktust. Őszintén csoda, hogy még él.

Akkor mire jó a különvélemény?

Ha engem kérdezel semmire. Ez lehet, felforgató, felháborító és felettébb arrogáns hozzáállás, de amikor egy cég növekedéséről beszélünk, akkor a különvélemény nem kell!

Szerintem a tulajdonos anno, amikor a céget megálmodta, nem úgy tervezte, hogy lesz egy kaotikus, öntörvényű és lusta emberekből álló “csapata” akik csak akkor dolgoznak, amikor a főnök ott van. Biztos nem úgy tervezte, hogy “de jó lenne egy olyan termelő üzem, ahol minden harmadik elkészült munkadarab selejt, és a rakodás során eltörik, és lehet újra gyártani”.

Egy cég a tulajdonos saját univerzuma, ahol az ő szabályai kell, hogy érvényesüljenek. 

Volt olyan eset, amikor egy cég tulajdonosa azt kívánta, bárcsak lehetne őt valahogy klónozni, és akkor már rég nem itt tartanának, ahol most. Az a helyzet, hogy a klónozást a törvény egyelőre bünteti, ha embereken próbálják meg végrehajtani, mindazonáltal van rá megoldás.

Ez pedig az IRÁNYELVEK használata.

Az irányelvek azok a szabályok, amelyeket a tulajdonos állít fel, és amelyek az ő véleményét, akaratát és eljárásmódját tükrözik a fontos kérdésekben.

Szerintem az, hogy mikor kezdődik a munka, nem árt, ha egységes a dolgozók fejében. Az, hogy mennyire tartjuk azt, amit az ügyfélnek megígértünk szintén egységes kell, hogy legyen. Az, hogy milyen nyilvántartásokat kell vezetni, kinek és mikor, nem lehet opcionálisan választható. Az, hogy milyen receptúrát követünk, nem egyéni döntés kérdése.

Képzeld csak el: van egy kedvenc éttermed, amit a túrógombóca miatt imádsz. Egyszerűen tökéletes: az állaga, az íze, a mennyiség, a hőmérséklete, a tálalása, stb. Aztán felvesznek 3 új szakácsot, és mind a három tök más módon készíti. Nem leszel boldog, amikor a túrógombóc miatt térsz be és valami annak látszó tárgyat kapsz. Ez a csalódottság. A Mekis buresz receptjét sem variálják a Váci úti mekiben a Régiposta utcai mekihez képest. Sőt, Szegeden is pont ugyanazt kapod.

Az irányelvek – a jól megírt, és a megfelelő módon átadott, bevezetett irányelvek – azok, amelyek klónozák a tulajdonos szándékát, és amelyek segítenek a szervezésben.

Nagyon nagyon sok előnye van annak, ha megvannak a cégedre vonatkozó, igazán jól megírt irányelvek:

  1. Az irányelvekkel szabályozhatod a céged működését.
  2. Az elfogadott és betartott szabályok teszik a csapatot csapattá.
  3. Azonnal kiszűri azokat, akik képetelen valójában értéket létrehozni. Nem bírják követni az irányelveket. Ez egy személyzeti szűrő is.
  4. A lekezelt, megoldott, kisimított balhékat irányelvek segítségével lehet véglegesen kezelni. Ha egyszer megoldottunk egy problémát, hogy többet ne forduljon elő, irányelvet kell hozni.
  5. Az irányelvek adják meg a tulajdonos nézőpontját, szabályait, akaratát ha ott van, ha nincs.
  6. Ezekkel könyebben tudod a munkatársakat betanítani a munkájukra. Az irányelvekből egyszerűen tudják, hogy mit lehet és mit nem. A jó, és dolgozni akaró emberek szeretik, ha tiszták és egyértelműek a szabályok. Ez biztonságot ad nekik.
  7. Minden cél eléréséhez kellenek szabályok. Ha visszagondolsz néhány olyan célodra, amelyeket nem sikerült megvalósítanod, egy kis gondolkodás után gyorsan láthatod, hogy milyen irányelveket kellett volna betartanod ahhoz, hogy a célt mégis elérd. Pl. mindig is le akartam fogyni. De a csokis szekrény tartalmáról nem tudok lemondani. Pedig ha követném a “nincs csokis szekrény, és semmilyen körülmények között nem tartunk otthon csokit” irányelvet, lehet már könnyebb lennék.
  8. és még sorohatnám…

A lényeg, hogy a növekedéshez, a terjeszkedéshez kellenek a szabályok és kell a rend. 

Szóval! Vigyél több rendet az életedbe és növekedj gyorsabban!

Ha szükséged van egy kis segítségre az irányelvekkel kapcsolataban írj nekem.

Bőség!

Szilva szignó

A következő Bőség elérése tréningre itt tudsz jelentkezni!

Nézz szét a könyvesboltomban!

Kattints ide a hozzászóláshoz