Mi köze a brokkolinak a bevételeidhez?

A brokkolinak mi köze a bevételedhez? Nagyon is sok!

Egy hatékony vállalkozó sokkal több pénzt keres annál, mint aki totális szétszóródásban csak tologatja a feladatait, de semmit sem intéz el teljesen.

Az egyik agylövésem a hatékonyság. A saját hatékonyságom növelése, az ügyfeleim hatékonyságának a növelése, a férjem hatékonyságának a növelése, stb.

Azért pörgök ezen annyira, mert nagyon sok jó képességű ember van, nagyon sok jó képességű konkurencia van, és nagyon kicsi már a különbség. Valójában nüansznyi különbségek vannak.

Olyan az üzleti élet manapság, mint az úszó VB döntője 50 méteres gyorsúszásban. Akárki megnyerheti a versenyt. Tényleg hihetetlenül kicsi dolgokon múlik. Ráadásul maximlaista vagyok, és szeretek a lehető legtöbbet kihozni mindenből, és dühít, amikor nem sikerül.

A hatékonyság bármilyen üzleti siker alapja, és egy hatékony ember sokkal több pénzt keres. Ezért nem árt, ha te is tudod, hogyan tudod magad fejleszteni azt.

Sok nézőpont van, hogyan kell hatékonyan dolgozni. Van aki szerint kategorizálni kell a feladatokat, és a kategóriákat kell sorba rakni, és azokon belül újabb kategóriák létrehozni, és azokon belül további sorrendet kialakítani, stb stb. Ez nem más, mint a feladatok maszatolása. Nem old meg semmit, viszont jó sok időt elvackoltál a semmivel. Pénzt nem kerestél.

Van a lusta stratégia: hagyd elvégzetlenül, mert ami fontos, azt úgy is megcsinálod te vagy egy beosztottad. Ha meg nem fontos, akkor minek vesződni vele. Ez is egy nézőpont, de sokszor nagyobb gondot generál, mintha megcsináltad volna. Tehát a hatékonyságot valójában rontja, ami általában plusz pénzbe kerül. Tehát megint nem kerestél pénzt, viszont többet kellett költeni.

Aztán van a brokkoli stratégia: Ha tudod, hogy utálod a brokkolit, de ott van a tányéron, és meg kell enni, akkor kezdd azzal! Legyél rajta túl! Nincs kecmec, meg kell enni, nem lehet otthagyni. Akkor kezdd azzal! Sokan túrkálják csak a kaját és a végére hagyják. Ezért minden finom falatot, amit élvezhetnének végig rossz szájízzel esznek, mert tudják, hogy a végén meg kell enni a nyűves brokkolit is.

A munkában is ez van: vannak az utálatos feladatok, ami miatt reggel magadtól ébredsz az óra előtt. Valójában egész éjjel nem aludtál miatta. Annyira utálod, és annyira meg kell csinálni, hogy már nincs kibúvó. Azok a feladatok, amelyek miatt nincs étvágyad, vagy ami még rosszabb farkas éhséged lesz. A lényeg, hogy minden figyelmi egységedet leköti, és már nem is tudsz másra gondolni, mint erre.

Ha egész nap halogatod, hogy majd ha összeszedted minden erődet majd akkor megcsinálod, ezzel csak azt éred el, hogy az egész napi gyors, pörgős, jókedvű munkavégzésed megy a kukába. Sokkal lasabban fogod elvégezni a feladataidat, és végig azon fogsz agyalni, hogy jaaajjjj a brokkoli még hátra van! Aztán este már nincs rá időd, így aznap éjjel sem alszol. A következő nap még rosszabb. És a brokkoli még mindig ott bűzlik.

Azonba ha a nap legelején azonnal túlesel az utálatos brokkolin, úgy az egész napodat felszabadultan, megkönnyebbülten töltöd, és garantálom, hogy sokkal hatékonyabban és sokkal eredményesebben is!

Az első esetben több napon keresztül gyomorgörcsöd van, a második esetben csak abban a 10 percben, amíg lenyeled a brokkoli utolsó kis szárát is.

Ezek a kis trükkök jelentősen növelik a sikeredet, és lesz időd pénzt keresni!

Szóval kezdd a napot a brokkolival és legyél szuper hatékony egész nap!

 

Bőség!

Szilva szignó

Ha sok, a hatékonyságodat gyorsan javító módszert szeretnél megismerni, jelentkezz a következő Bőség elérése tréningre! Időpontja: 2019. május 29.  (09:00 – 17:00)

 

 

Kattints ide a hozzászóláshoz