Mi kell valójában a bőséghez?

Évek óta foglalkozom a bőség és az anyagi gyarapodás témájával, úgyhogy érthető, hogy sokat vizsgáltam az embereket ebből a szempontból (is).

Ahogy talán a bőség tesztből is kiderült számodra, különböző területekre sorolhatók azok az akadályok vagy hiányosságok, amik miatt valaki nem tudja a saját elvárásainak megfelelő bőséget elérni. Ebben a cikksorozatban négy területről szeretnék beszélni.

1. TUDÁS

Az első, és igazából legnagyobb akadály ezek közül a megfelelő ismeretek hiánya. Nem, most nem szakmai ismeretekről beszélek, vagy az életben való tájékozottságról.

Arról beszélek, hogy soha senki nem tanította meg nekünk, hogyan kell bőségben élni, és egyáltalán, hogyan kell elérni azt.

Tudod, miért “könnyebb” azoknak, akik vagyonos családban nőttek fel? Nem, nem azért mert  folyamatosan a hátsójuk alá kaptak mindent a szülőktől.

Meglepődnél, hány gazdag szülő van, aki nagyon keményen kezeli a pénzt, és komoly szabályokhoz köti azt, hogy a gyerek mikor mennyi pénzt kaphat.

És pontosan erről beszélek:

A gazdagok tudják,

  • hogyan kell hozzáállni a pénzhez
  • hogyan kell gondolkodni róla
  • hogyan kell megkeresni
  • hogyan (mikor és mire) kell elkölteni
  • mit tegyenek, ha fogyóban van a pénz (nem, nem húzzák meg a nadrágszíjat)
  • és mit ne tegyenek, amikor hirtelen megszalad a bevétel (nem, nem kezdik el költeni).

Amikor valaki vagyonos családbban nő fel, ott az olyan alapvető szokások között, amiket minden gyerek magával hoz a családból, teljes természtességgel tanulják meg a pénzhez való hozzáállást, és a pénzzel való bánásmódot.

De mi van velünk, a nagy többséggel, akik nem ilyen környezetbe születtünk?

A helyzet az, hogy nekünk senki nem tanította meg azokat az alapvető nézőpontokat, törvényszerűségeket és eszközöket, amik a bőség eléréséhez (és megtartásához) szükségesek.

Gondolj bele: az iskolában tanítanak ilyesmit? Egyáltalán nem.

A szüleink? Drága, édes szüleink, akiket imádunk, és tényleg a lehető legjobb nevelést adták, ami tőlük tellett – de ők sem tudták… akkor hogyan is taníthatták volna meg nekünk?

A családból jövő információ nagyon kemény “programozás”. Nem tudom, nálatok mi volt a sláger, én rengetegszer hallgattam, hogy “a pénz nem a fán terem, kislányom!”, vagy hogy “edd meg, ami a tányérodon van, Etiópiában éheznek!”. Ennél sokkal súlyosabb dolgokkal is sulykoltak bennünket a szüleink, akik pedig az ő szüleiktől hallották mindezeket.

Vedd még hozzá ehhez az iskolai “nevelést”, miszerint “sosem lesz belőled semmi, kisfiam”, vagy “ilyen bizonyítvánnyal még kukás se lehetsz”, és egyre jobb a helyzet.

Aztán ott a rengeteg marhaság, ami a médiából ömlik – sokszor nagyon tetszetős köntösben, tehát könnyen igaznak véljük –, vagy a szomszéd, a főnök, vagy akár a párod otthonról hozott, mélyen ülő elképzelései a pénzről, a gazagságról és a bőségről, és máris egy olyan hamisság-dzsungel közepén találod magad, amiből egyedül igen nehéz kiverekedni magát az embernek.

Mi akkor a megoldás?

Felül kell írni ezt a sok “tudást”, ami egyáltalán nem szolgálja a boldogulásod.

Hogyan?

Egyszerűen helyettesíted őket olyan információval, olyan tudással, ami ésszerű és működőképes.

Ahogy zongorázni sem akarnál megtanulni attól az ismerősödtől, aki már négyszer nekiveselkedett, de mindig feladta a harmadik óra után, a bőség elérését is olyan forrásból érdemes tanulni, ami bizonyított és eredményes.

Olvass életrajzi könyveket olyanoktól, akik megdolgoztak a sikerükért. Tanulj azoktól, akik maguk is sikeresek, és másokat is képesek voltak már hozzásegíteni a sikerhez.

Egy dologra nagyon figyelj: képes vagy-e használni ezt az információt a saját életedben?

Mert amíg csak egy nagy kupac elméletről beszélünk, vagy olyan eszközökről, amik a te mostani életedben, akár már ma nem alkalmazhatók, addig nem fogsz sokra menni a megszerzett tudással.

Ezért is hívtalak meg a Bőség tréningre: ennél gyakorlatiasabb képzést nem fogsz találni sehol a bőség témájában.

Szeretném, hogy ott legyél, mert szeretném, hogy olyan életet élj, amilyet mindig is szerettél volna.

És tudom, hogy ezzel a tudással, amiket a tréningen tanítok, el is tudod érni. Ha nem lennék biztos benne, nem törném magam, hidd el.

A következő cikkben a célokról fogok írni neked, addig viszont szeretném, hogy nézd meg ezt a videót, és jelentkezz a tréningre!

 

További információ »

Kattints ide a hozzászóláshoz