Hogyan tűzz ki célokat

Az előző bejegyzésben arról írtam, hogy mennyi minden befolyásolja azt, hogyan gondolkodunk bőségről.

(Ha nem olvastad, itt találod »)

A bőség elérésének egy másik meghatározó tényezője az, hogy a céljaink rendben legyenek.

Mit értek az alatt, hogy “rendben”?

Kinek a célja ez igazából?

Először is nem árt, ha megvizsgálod, hogy miért akarsz egy bizonyos célt elérni.

Mert a társadalom ezt várja el tőled? Mert a szüleid, a tanáraid is ezt szajkózták? Esetleg meg szeretnél felelni valaki elvárásainak, vagy épp menekülnél egy bizonyos helyzet elől?

Ezek mind olyan hajtóerők, amiknek semmi köze HOZZÁD. Az ilyen célok nem a te céljaid.

Fontos, hogy amit kitűztél magad elé, amögött valós hajtóerő legyen. Ha nem tudod pontosan megmondani, hogy miért szeretnéd elérni azt a dolgot, ha nincs mögötte egy olyan motiváció, ami a saját elképzeléseidből fakad, akkor ne csodálkozz, hogy nehezen éred el.

Tűzz ki olyan célt, amit akkor is el akarnál érni, ha senki nem dicsérne meg érte. Olyat, amiért hajlandó vagy harcolni. Olyan célt, ami már attól beindítja benned a rakétákat, hogy gondolsz rá. Érted a lényeget, ugye?

Miért adjuk fel?

Talán te is úgy vagy egy-egy korábbi céloddal, hogy nem igazán hiszel már benne, hogy el tudod érni.

Tedd a szívedre a kezed, és mondd meg: teljesen biztos vagy benne, TUDOD, hogy eléred azt a célod?

Esetleg már csak legyintesz, és te is azt vallod, hogy “nem kell mindig annyira nagyot akarni meg kell békélni azzal, ami van”?

Bár egyetértek azzal, hogy mindig minden helyzetben meg lehet találni a jót, de ha egyszer nem arra vágysz, ami most van, ha egyszer vannak, vagy legalább is voltak nagyobb céljaid, akkor miért nem tartottál ki mellettük?

Elmondom:

Azért, mert nem volt elegendő sikered a megvalósítás során.

Ha az embernek legalább időnként nincsenek kisebb-nagyobb sikerei, amik miatt bizonyos lehet abban, hogy jó úton halad, akkor egy idő után egyszerűen nem fog tovább küzdeni, nem lesz, ami hajtja. A siker az üzemanyag.

Annak pedig, hogy nincsenek folyamatos sikereid, vagy az az oka, hogy egy vámpír személyiség van körülötted, ami nem túl szerencsés dolog (ugye, láttad a vámpír-videókat?), vagy az, hogy egyszerűen nem tudod, pontosan mit is kell tenni, hogy folyamatosan egyre közelebb kerülj a céljaidhoz.

A Bőség tréning pont erről szól: megtanítja neked azokat az eszközöket, amiket ha elkezdesz használni, egyszerűen elkerülhetetlen, hogy egyre sikeresebb legyél.

Ez egy egész rendszer. Tizenkét olyan eszköz, amikről azért nem beszélek külön-külön, mert egymás után, egymásra építve nyernek értelmet.

Ha most elmondanám neked, hogy “a kilencedik pont ez és ez, menj és csináld”, lehet, hogy csak néznél rám furán, de sokat nem tenne érted.

Nagyon szépen, fokozatosan épül fel a tréning, és valódi megértést ad a bőség területéről.

Mindenki, de a tinédzsertől a nagymamáig mindenki képes egy teljesen új szinten gondolkozni erről a területről, és egészen máshogy cselekedni, miután megkapta ezt a tudást.

Ha szeretnéd újraéleszteni a céljaidat (mindegy, mennyire régiek), és szeretnéd azt a biztos tudást és meggyőződést magadban, hogy el is tudod érni őket, akkor mindenképpen gyere el a tréningre.

Hogyan tudsz nagyot változtatni?

A harmadik vámpír-videóban beszéltem sokat arról, hogyan tűzz ki célokat.

Szinte mindenki több pénzt, nagyobb bevételt akar, függetlenül attól, hogy mennyi van neki most éppen. Ezzel kapcsolatban az első fontos tudnivaló a következő:

A pénz nem cél. A pénz egy eszköz.

A célod az, amihez a pénz hozzásegít.

Ha szeretnél egy nagyot ugrani a mostani helyzetedhez képest, akkor nagyon, de nagyon pontosan meg kell fogalmazni a célod. Mi az az állapot, amiben lenni szeretnél? Hogy néz ki? Milyen érzés? Kik vannak benne? Mit teszel és hogyan, amikor elérted azt a bizonyos célt?

Milyen az az ideális helyzet, amit el szeretnél érni?

Ha ezt képes vagy nagyon részletesen leírni, akkor tudod csak megvizsgálni, hogy milyen lépéseket kell tenned, hogy a mostani helyzetből képes legyél eljutni a célodhoz.

(Erre egyébként van egy többnapos haladó tréningem külön cégvezetők számára – a célok kidolgozásának és elérésének is megvan a saját, aprólékos technológiája, amit nagy sikerrel alkalmaznak az ügyfeleim.)

Tehát: ügyelj rá, hogy a tiéd legyen a cél, éleszd újra a régi céljaidat, lásd pontosan az ideális képet, és gyere el a Bőség tréningre, hogy megteremtsd bárminek a lehetőségét az életedben.

A célokat el lehet érni nagy küzdelmek árán is, vagy sokkal, de sokkal könnyebben. Ha rendelkezel a bőségteremtés tudásával, akkor igazán könnyűvé teszed magad számára a célok elérését.

Itt van egy új kedvcsináló videó – és jelentkezz, mert találkozni akarok veled a tréningen!

 

JELENTKEZEM A TRÉNINGRE Nem maradok le róla!

 

Kattints ide a hozzászóláshoz