Hogyan keress sok pénzt (?)

A minap kaptam e-mailben egy hírlevelet egy siker-oktatótól. Az volt a tárgymezőben: Hogyan keress sok pénzt?

Elgondolkodtam.

Miért kéne azt tudnom, hogyan keressek sok pénzt?

Szerintem sokkal fontosabb kérdés az, hogy mit kéne csinálnom, ami elég örömet okoz nekem, és amit életem végéig képes lennék csinálni – és hogy oldjam meg, hogy ezért fizessenek?

Öregeink körében elterjedt vélemény, hogy a munka egy “muszáj” dolog. Egy olyan dolog, amit becsületből meg kell csinálni, amit el kell viselni, ha tetszik, ha nem. És ha tisztességes életet akarsz, akkor szó nélkül csinálni kell.

Ebbe én beleőrülnék.

Épp az USA-ban vagyok, Clearwater városában, Floridában. Egy nagyon speciális képzési programon megyek végig. Amikor megérkeztem, a recepción egy olyan ember fogadott, aki már húsz éve recepciós itt. Beszélgettem vele erről, és elmondta, hogy imádja a munkáját.

Ez látszott is rajta.

Tökéletesen irányítja a területét, és miközben nagyon kedvesen beszélgetett velem, semmi sem kerülte el a figyelmét.

Ő tényleg imádja amit csinál, boldog vele, és látszik a szemén a büszkeség. Amikor elmondta, hogy húsz éve csinálja, eltátottam a számat.

Ezután kaptam meg a “hogyan keressünk sok pénzt” e-mailt. Borzalommal töltött el, amikor belegondoltam, hogy egy csomó ember a világon ezt a kérdést hajtja, ahelyett, hogy olyan dolgot csinálna, ami boldogságot ad neki és büszkeséget.

Szerencsére – bár ennek semmi köze a szerencséhez – én olyan dolgot csinálok, amit szeretek.

Amikor a tréningen látom a boldog és megkönnyebbült arcokat, az életük iránti újdonsült lelkesedést és elszántságot, az boldogság nekem.

Amikor befejezünk egy szép projektet, az ügyfél cége sikeres, és csodálatos fejlődés indul be; olyankor roppant büszkeség tölt el, ez is boldogság nekem.

Amikor kapok egy emailt egy tréning résztvevőtől vagy ügyféltől, és büszkén újságolják, hogy micsoda sikereket értek el a segítségem eredményeként, ez az igazi boldogság nekem.

Nincs az a pénz, amiért ezt felcserélném. Nem éri meg.

Persze a cseresznye a hab tetején az, hogy ezzel még jól is keresek. De tényleg nem ez a fontos. Nem ezen van a fókusz.

A fókusz azon van, hogy büszke vagy-e arra, ami kikerül a kezeid közül. Azon, hogy szereted-e a folyamatot, amíg dolgozol rajta.

Tudom, hogy ha olyan dolgot csinálsz, ami meghozza neked a boldogságot és a büszkeséget, akkor képes vagy azt olyan magas szinten csinálni, hogy a környezeted sok-sok megrendeléssel, sok-sok bevétellel jutalmaz meg ezért.

Kedves siker-oktató kollégám! Tedd fel inkább így a kérdést: Hogyan éld le az életed boldogan és büszkén?

Szerintem ez sokkal fontosabb!

 

Bőség!

Szilva szignó

 

A következő Bőség elérése tréningről itt találsz további infót: kattints a linkre!

Olvasnivalóért itt nézhetsz szét

Kattints ide a hozzászóláshoz