Hajlandó vagy citromba harapni?

A bőség eléréséhez nem elég, ha bőségben gondolkozol – bár ez a kiinduló pont – hanem másként is kell működni. Másként kell a feladatokhoz hozzáállni, más tempóban, és más nagyságrendben kell a feladatokat elvégezni. Ez konkrétan olyan, mintha citromba harapna az ember… Tudom én, hogy kellene de olyan rossz…. és különben is savanyú… meg minden.

Na ez gond! Ha van egy csomó tenni valód, és már most sem látsz ki a hó alól, bár nyár van, akkor ez a cikk neked szól!

Mutatok egy hatékonyságnövelő technikát!

 1. Az első lépés, hogy felejtsd el a priorizálást!

Áááááá most akkor mi van? Mindenki ezzel kezdi: priorizáld a feladatokat. Szerintem ez hülyeség. Minden feladatot el kell végezni. Nem az a gond, hogy nem priorizálod a feladatokat, hanem az, hogy nincs elég “figyelmi egységed” az összes feladat elvégzéséhez, ezért ki kell válogatni, hogy mi fontos, és mi kevésbé. Ez a priorizálás. Én azt mondom, hogy szerezd vissza az összes múltban lekötött figyelmi egységedet, és akkor nem kell priorizálni, mert minden feladatot el tudsz végezni.

2. A feladat tehát az, hogy a figyelmi egységeidet visszaszerezd onnan, ahová leragasztottad őket.

De hova ragasztja le az ember ezeket? Hát a nyitott feladatokhoz, a lezáratlan ügyekhez, a nem helyére rakott dolgokhoz, a nem kidobott dolgokhoz, a félig elintézett ügyekhez. A Bőség elérése tréningen sokat beszélek erről, és hogy pontosan mit kell csinálnod.

A lényeg, hogy

a) dobd ki, vagy

b) ajándékozd el vagy

c) add el az összes olyan dolgot, amit már egy éve nem használtál.

Ez lehet drasztikus feladat, de valójában nem az. Nagyon megkönnyebbül az ember, amikor a végére ér. Valami hasonlót kell csinálni a lezáratlan ügyekkel is. Készíts egy listát az összes lezáratlan ügyedről, és egyesével, szisztematikusan és tudatosan zárd le őket, vagy felejtsd el, mert már nem is ügy, vagy delegáld annak a kollégának, akinek az tényleg a feladata.

3. A feladatok lezárása közben ki fog derülni, hogy ezek az ügyek hajlamosak újratermelődi. Ilyenkor el kell kezdeni szervezni.

Szervezd át az életedet, a munkádat, a számítógépeden a mappa rendszert, a rendet a spájzban, stb. stb. Tehát ha nem akarod, hogy újra felgyűljön a ciklustenger, akkor kezdj el másként működni. Pl. eddig nem volt semmilyen rendszer a számítógépeden a mappáid között, és mindig hosszasan kellett keresgélni, mire megtaláltál valamit. Alakíts ki egy számodra logikus rendszert, és kövesd!  Minden régi anyagot, ami már nem kell, és amihez nem nyúltál már hozzá akár több éve, archiváld, vagy töröld ki!  Ez szervezés.

Vagy ha pl. rájössz, hogy mindig egy kollégád miatt nem tudod befejezni a feladataidat. Ez szervezésért kiált! Lehet, hogy hozni kell egy megállapodást vele, hogy mikor mit hogyan intéztek, amikor együtt dolgoztok. Ezek maguktól nem alakulnak ki. Vagy bevezettek egy közös nyilvántartási rendszert, stb. stb. Ezek mind szervezési kérdések.

4. Megint készítesz egy listát a lezáratlan ügyekről, és megint sok sok túlórával, sok sok hétvégi nappal kampány szerűen zárd le őket!

5. Majd megint szervezz!

És ezzel a két tényezővel működsz egymás után: ciklusok lezárása – szervezés – ciklusok lezárása – szervezés.

Egy idő után sokkal hatékonyabban fogsz működni. Vagyis kevesebb idő alatt sokkal többet fogsz elérni.

Szóval, ha igazi bőséget szeretnél, akkor zárd le a nyitott feladataidat, majd szervezz, hogy ne gyűljenek fel megint azok a fránya feladatok olyan nyomasztó mennyiségben.

Legyél fokozatosan szuper hatékony, és hasíts a BŐSÉG FELÉ!!!

Bőség!

Szilva szignó

 

Ui: Kérlek, írd meg nekem, hogy milyen eredményeid vannak a fenti hatékonyságnövelő programból! Nagyon szívesen veszem a leveledet!

Ha még nem voltál Bőség tréningen, ne habozz! Bővebb infót itt találsz!

Ha olvasnivalóra vágysz, itt nézz szét!

Ha egy jót reggeliznél velem, miközben beszélgetünk a vállalkozásod kérdéseiről, kötetlenül, gyere el a következő BIZNISZ BRÁNCS-ra. Ez díjmentes!

Kattints ide a hozzászóláshoz