Nálad ki szaggatja le a csillagokat?

Olvasási idő: 2 perc

Ki a jó alkalmazott? Hát az, akinek ha azt mondod, hogy kezdje el leszaggatni a csillagokat, és ő csak azt kérdezi: “Főnök, hányat kérsz ma délig”? 

A kérdés az, hogy neked hány ilyen embered van saját magadon kívül? 

Kemény időket élünk. A vezetők, akik eddig is keményen dolgoztak, most még inkább. Mi a különbség háborús és békeidős működés között? Az, hogy nem lehet hibázni. A vezetőnek joggal megvan az elvárása, hogy ne csak ő és még páran vigyék az egész cég terhét, hanem mindenki kivegye a maga részét. 

A héten dolgoztam az egyik ügyfelemmel. A céget is érintette a válság. Sok bevétele kiesett, sok megrendelését mondták vissza. A tulaj ennek ellenére azt mondta az embereinek, hogy senkit nem fog elküldeni, a csapat megtartása a legfontosabb. Tényleg mindent megtett, ahol lehetett költséget csökkentet, még a saját autóját is eladta, hogy ne legyen költség, és a béreket ki tudja fizetni. Azonban amikor kiadott egy olyan feladatot a kollégáknak, ami nem a szokásos feladat volt, DE MEG KELLETT CSINÁLNI, néhányan fintorogva, pofákat vágva, a lehető legkelletlenebb módon reagáltak. 

Hogy mi a véleményem erről? 

Háborúban nincs lustikázás, és mindenkinek ki kell köpnie a leszarom tablettát, és ha a túlélés miatt az kell, hogy mindenki az új, olcsóbb irodát festi és teszi alkalmassá a működésre, akkor mindenkinek ezt kell tennie. 

Bevallom, engem vezetőként a legjobban a kelletlen hozzáállás idegesít fel. Amikor tudom, hogy én mindent beleadok, sok mindenről lemondok a csoport érdeke miatt, akkor ez a “bocsika, de ez nincs benne a munkakörömben” hozzáállás számomra azonnali piros lap. 

Persze lehet, hogy béke időben az ember másként mérlegel. De most háború van. Olyan háború, ami a tényleges túlélésért folyik. Azok, akiknek nincs túlélési ösztönük, azok az egész céget fenyegetik. 

Egy ilyen szituációban, a feladat a következő:

  1. Ki kell számolni, hogy az elmúlt 4 hónapban mennyi volt az átlag bevétel havonta.
  2. Meg kell nézni, hogy azt a bevételt konkrétan kik hozták össze a csapatból, ki tett bele apait anyait.
  3. Majd a havi átlag bevétel (árrés) alá le kell vinni a havi költségeket. Minden költséget meg kell nézni, hogyan lehet lecsökkenteni.
  4. A keménymagot, akik a bevételeket hozták nagyon meg kell dicsérni, el kell ismerni.
  5. A “homokzsákokat” pedig ki kell dobálni a kosárból, mert a hőlégballonunk nem fog felemelkedni. 

Meg kell érteni, hogy most nincs olyan kolléga, aki “utazik”. Csak olyan kolléga kell, aki megfeszül, és teljes erejéből evez. És nem baj, ha vízhólyagos lesz a tenyere. Jobb ez, mint munka nélkül sírni.  

Ezek a “háborúk” igazi csapatot kovácsolnak, és kirostálják a nem oda valókat, akik nem tűnnek fel békeidőben. 

Lehet, hogy ezek kemény intézkedések, de a csoport és a cég érdeke felette áll az egyéni érdekeknek.

Kívánom, hogy a lehető legsikeresebben vészeld túl ezt az időszakot!

Nézd meg ezt a videót, további ötletekért! Repülőrajt videó

Bőség!

Szilva szignó

A következő Bőség Elérése tréningre itt tudsz jelentkezni: kattints

Ha olvasnivalót keresel, itt nézz szét: kattints

Kattints ide a hozzászóláshoz