A bőség identitás

Identitás: Valami, ami alapján azonosítanak bennünket. Ez az önazonosság, amely egy személy vagy egy csoport saját magával kapcsolatos tudása: tudja ki ő, hol van, milyen tulajdonságai vannak, és mi a szerepe. 

A kicsi Márkot megkérdezik a felnőttek viccelődve: Hogy hívnak kisfiam?  Mire ő önérzetesen: Én egy pasi vagyok! 

Ő tudja, hogy nem lány, hanem egy pasi, annak ellenére tudja, hogy még alig 3 éves. Az ember már egészen pici korában tudja, hogy ki ő. Ez az identitás. 

Hányan hallottuk kicsi korunkban, hogy “szegények vagyunk, ezért ezt nem vehetjük meg, nem engedhetjük meg magunknak.” Ez remek! Már pár évesen tudja az ember, hogy ő szegény, vagy gazdag! 

Az identitással kapcsolatban azonban tudunk változtatni! Nem kell annak lennie, amit kiskorunkban eldöntöttünk! Természetesen most nem a nemváltó plasztikai műtétekről beszélek, bár az egy elég látványos példája annak, ha valaki nem akar az lenni többé, mint ami eddig volt! 

Amikor valaki valahogyan él, az természetesen azért van, mert valahogyan csinálja a dolgokat. Pont olyan a paprikás csirkém, mint ahogy elkészítem. Az pedig, hogy hogyan készítem el, az pont attól függ, hogyan gondolkodom, mit tudok a készítéséről, milyen elképzeléseim vannak a főzésről, a saját képességeimről és a paprikás csirke receptről. Tehát a gondolatiam szabályozzák a cselekedeteimet, azok pedig az eredményeket, amit elérek. Tehát ha olyan körülményeket látsz magad kürül, amelyek nem tetszenek, akkor csináld másként! Ahhoz pedig az kell, hogy másként gondolkozz! 

A szűkösségben való gondolkodás gyilkos és láthatod magad körül az eredményét nagyon sok embernél. 

Az egyik cégvezető tudja, hogy nincsenek jó emberek, nem lehet jó munkaerőt találni. Neki nincsenek is. A szomszéd utcában pedig egy másik cégvezető tökéletesen tudja, hogy vannak jó emberek a munkaerő piacon, és ő meg is találja őket. Lehet, hogy az első vezetővel ezt a keserű hozzáállást az élet alakította ki benne. De akkor is, az ő gondolkodásmódja miatt lettek ilyen tapasztalatai. 

Annak a gyereknek, akinek nincs meg a fejében az, hogy eleshet, nem is esik el. De amikor az aggódó nagymama sokat mondja neki, hogy ne rohanj fiam, mert elesel, akkor bizony előbb utóbb tényleg elesik. 

Így van ez a bőség elérésével is. Tanulj meg bőségben gondolkodni!

Gyere el a Bőség elérése tréningre, hogy pontosan megismerd, hogyan is kell ezt csinálni!

Bőség!

Szilva szignó

Kattints ide a hozzászóláshoz