Azért mert a legjobb vagy, nem vagy golyóálló

Kobe Bryant emlékére

Megdöbbentem, lesújtott a hír. Ilyenkor írnom kell.  

Sokáig azt gondoltam, hogy ha a legjobb leszek valamiben, akkor támadhatatlan leszek. De ez pont fordítva van! Erre sajnos sok évnyi tapasztalat alapján jöttem rá.

Az, hogy magamnak hogyan tudok elszámolni, ha középszerű, átlagos vagy lusta vagyok, az a saját lelki gyötrelmem. Viszont amikor valaki az átlag fölé emelkedik, akkor azonnal jönnek az ellenlábasok, akik a hibáidat hatalmas nagyító alá teszik.  

Életem legnagyobb támadásait – elnyomást, kritikát, hibáztatást – mindig akkor kaptam, amikor valamiben éppen valami nagyon nagyot csináltam. MINDIG. 

Eleinte ezt sehogy sem értettem. Leszaggattam a csillagokat – egy régi volt főnökömnek, nagyon sok pénzt kerestem – és mégis életem legnagyobb pofonját kaptam. Persze, voltak hibák a működésemben, nem voltam tökéletes, de sokkal inkább helyesen cselekedtem, mint nem. Ezt bizonyították a statisztikáim, amelyek ragyogóak voltak, és azóta sem, soha senki nem csinált ekkora teljesítményt az én üzletágamban Magyarországon. Akkor megkaptam, hogy mit csináltam naaaaagyon rosszul, és ezt teljesen magamra vettem. Persze volt benne igazság. Nem voltam szent. Rögtön el is felejtettem, hogy micsoda eredményeket értem el, mennyire sok embernek segítettem. Csak azt láttam, amit elhibáztam. Erre egy nem túl jószándékú ember “vett rá” a maga elnyomó módján. Évekbe került, mire helyreálltam, és újra akcióba lendültem. 

Aztán többed magammal összehoztam egy hatalmas konferenciát üzletembereknek, amit azóta sem sikerült senkinek megismételnie. Persze itt is voltak hibák, de megint csak sokkal inkább helyes volt, amit csináltunk, mint rossz.  Ezt megint egy hatalmas pofon kísérte. Ekkor is azon tűnődtem, hogy mit rontottam el. Persze nem a helyes válaszokat találtam meg akkor sem. 

Egy szociális ember elkezdi magát nézni, hogy mit hibázott, mit rontott el. Emiatt a figyelme befelé irányul, és nem kifelé, ahova kéne. 

Ilyenkor az ember “behúz” egy csomó szar dolgot az életébe, a vonalaira. És olyan “tanácsadói” lesznek, akiknek nem az a célja, hogy sikeresebb legyen, hanem hogy gyorsabban valljon kudarcot. 

Kobe a tehetségével, de sokkal inkább a kitartásával és kemény céltudatosságával hihetetlen eredményeket ért el. Igazi hős volt a szociális emberek számára és iszonyú veszélyes az antiszociális embereknek. Mert rájuk nézve veszélyes.

Túl jó volt, túl sokan imádták és túl sok embernek okozott pozitív változást az életében. Ahhoz, hogy valaki 18 évesen azonnal NBA játékos legyen, el sem tudom képzelni, milyen tehetség kell. Az, hogy valaki egymaga több pontot dobjon egy meccsen, mint az ellenfél összesen, teljességgel felfoghatatlan. Persze az 5 NBA bajnoki cím és a 2 olimpiai aranyérme szinte már természetes. Az, hogy valaki a profi sport karrierje után Oscar díjat nyerjen, példátlan.

Azt gondolom, hogy Kobe tehetsége és emberfeletti profi hozzáállása a kosaras éveiben csak az előjáték volt. Az igazi nagy dolgok most jöttek volna. Ez persze rettegéssel töltött el egy-két sötét lelkű, gonosz embert, és biztos vagyok benne, hogy ott köröztek Kobe körül keselyű módjára. 

Amikor ilyen értelmetlen balesetek, tragédiák történnek, az nem véletlen! Soha nem az! Túl jó volt Kobe, és túl veszélyes azoknak, akik rettegnek a saját bűneik miatt. 

Ez most lehet, hogy túl misztikusnak tűnik számodra, de ez igenis megérthető. Ismerd fel, kiben bízhatsz, ki az, aki őszintén segíteni akar, és ki az, akiben nem bízhatsz, mert minden sikered egy tőrdöfés a fekete szívébe!

Fel kell magad vértezned az emberismeret minden tudásával, hogy képes legyél előre jelezni, kik a jó emberek körülötted, és ki az, aki megmérgezi az életedet és szerencsétlenségbe sodor. Ne hagyd, hogy a rossz fiúk győzzenek! 

Nézd meg a Vámpírnaplók filmeket a Youtube csatornámon, ha jobban meg akarod ismerni az ember típusokat. 

Amit Kobe-tól tanulni lehet, az a kitartás, a hihetetlen munkafegyelem, és a végtelen profi hozzáállás. Erre emlékezzünk, és kövessük a példáját, mert az ilyen emberek miatt megy előre a világ! Előre, bátran, merészen, szenvedéllyel! 

Bőség!

Szilva szignó

 

https://www.youtube.com/watch?v=lNl_fPKgjHc&t=6s

 

 

A fotó jogtiszta forrásból származik, a felhasználás törvényes.

Kattints ide a hozzászóláshoz