Az vagy, amit megeszel? Nem…

Ma nagyon meglepődtem az egyik “pályatársam” posztján. Igazából felháborodtam. Aztán egyből utána el is kezdtem sajnálni.

Kitett egy posztot az egyik közösségi médián, melyben interakcióba hívja a rajongóit:

“Veled is előfordult már, hogy egy felmatricázott céges autó leszorított, vagy bunkó módon vezetett? Kommentelj egy “igent” és a cég nevét is írd le, ha még emlékszel.”

A Facebook guruk visítva üdvözlik ezt a posztot, mert a követőket aktivitásra szólítja fel, és egy nyilvánvalóan felháborító dologgal kapcsolatban sokan fognak kommentelni. Ez jó! Mármint a posztolónak. De a többieknek is jó?

Szokták mondani, hogy az vagy, amit megeszel. Én ezt úgy adaptálnám az üzleti életre, hogy az vagy, amiről kommunikálsz. Az vagy, aminek figyelmet adsz. Az vagy, amiről egész nap gondolkozol!

A Bőség tréningen nem győzöm a sok hülyeséget, hamisságot lehámozni a hallgatók gondolatairól ezzel kapcsolatban. Amikor  negatív dolgokkal foglalkozunk, arról beszélünk, arról agyalunk naphosszat, akkor kérlek ne csodálkozz, ha pont azt kapod az arcodba.

Amikor valaki óramű pontossággal nézi a hiradót, az tudja, hogy világ rossz, és úgysem lehet vele tenni semmit. Amikor valaki az összes zaftos pletykát meghallgatja és élvezettel adja tovább, ne csodálkozzon, hogy ő is a pletykák tárgya lesz hamarosan.

Ha valaki folyamatosan azon gondolkodik, hogy “nincs, nem lehet, bunkó mindenki, nincs megoldás” stb…… hááááát pontosan ez fog vele történni. Ezt úgy hívjuk, hogy szűkösségben való gondolkodás.

Ahhoz, hogy elérd a bőséget, el kell kezdeni bőségben gondolkodni. 

NA EZ TÖK MÁS!

Elolvastam annak a bizonyos posztnak a kommentjeit. Sokan beírták, hogy xy cég milyen paraszt vezetés közben. Hmm…. Ezt kik állítják pontosan?

Meg honnan tudod, hogy az illető miért sietett annyira? Nem vicc, lehet tényleg szült a felesége.

Ráadásul egy sofőr viselkedése alapján az egész céget elítélni szerintem szűk látókör. Bár valljuk be, ezt csináljuk egy kicsit mindannyian.

Ezért javaslom: 

  1. Ne menj bele negatív kommunikációba!
  2. Ne adj ennek figyelmet, mert a saját életedet keseríted meg!
  3. Olyan emberekkel kommunikálj naponta sok órát, akik pozitívak, sikeresek, és a jó dolgokra tanítanak!

Szerintem amiről gondolkozol, azt kommunikálod, és amiről kommunilálsz, azt KAPOD!

Tehát állj át az erő jó oldalára és GONDOLKOZZ BŐSÉGBEN! 

 

Bőség!

Szilva szignó

A következő Bőség elérése tréning: 2019. május 29.

Megjelent a Bőség elérése könyv! 

Kattints ide a hozzászóláshoz