A legfontosabb kérdés: mit csináljak nyáron!?!?

Tegnap voltam egy nagyon érdekes előadáson. Az előadó arról beszélt, hogyan birkásítanak be minket, és hogyan nem engednek szabaddá válni szellemileg, pénzügyileg vagy bárhogy. Gondoltam, ezt leírom nektek, mert fontosnak tartom. Ez most nem a humoros írásaim közé fog tartozni, de kérlek szánj rá 3 percet!

Van egy kockánk, amiben élünk: keretek, szabályok, elvárások, kritikák. A lényeg, hogy legyen minden biztonságban, legyen minden tuti és fix. Egy jó állás, lakás, házasság, gyerek, kocsi, nyaraló, de semmi túlzás. Ez egy a társadalom által elfogadott, “kussolj és akkor jó vagy” hozzáállás. Csak semmi különcség. Nyugi, ne kérdezz semmit, ne mondd el a véleményedet, és ne legyél más, mint a többi. Mert az veszélyes…

Ez a “középosztálybeli” gondolkodásmód a legjobb mód arra, hogy bekockázzanak, és ne merj kitörni a konvenciókból. Ez bár kényelmes – legalábbis annak tűnik – de ugyanakkor nagyon is rabszolga élet. A szabad gondolkodásnak vége. Eszembe jut Orwell és az 1984…. depressziós könyv, ijesztő de nagyon is előrevetíti, merre tartunk.

Lehet, ez most pesszimistának tűnik, de valójában nem az. Fel kell ébredni! Mert a környezeted nem akarja, hogy más legyél, nem akarja, hogy másként érd el a céljaidat vagy hogy más féle céljaid legyenek.

Ma csak az számít jó célnak, és csak akkor lehet valaki jó ember, ha megvan a fix havija, nem nagyon hőbörög, max a kocsmában. Amikor a legfontosabb kérdés így június elején, hogy hova megyünk nyaralni?

Ha nincs sok pénzed, nincs saját házad, saját kocsid, akkor nem vagy jó….. Én azt tapasztalom a saját szűkebb környezetemben is, hogy ha nincs pénzed, akkor bűnös vagy. Ez ma a társadalmi elvárás. Mondjuk, ha túl sok pénzed van, akkor ugyanez a társadalom szintén bűnösnek gondol, maffiózónak, vagy korrupt vállalkozónak. Tehát nem igazán tudsz jó lenni. Érezd magad bűnösnek, és maradj csöndben. Gürizz és ne nagyon hőbörögj semmi ellen. Ha találkoztál már ilyen dolgokkal, akkor tudod, miről beszélek.

Amit én gondolok, az teljesen más.

Szerintem, ha vannak jó gondolataid, céljaid, és lelkesedésed, akkor tudsz boldog lenni. Ha nem másoknak akarsz megfelelni, hanem magadnak, akkor tudsz boldog lenni. Hidd el, sokkal több szabadságra vágyó ember van, mint hinnéd. Nem vagy egyedül!!!!

Én hiszem, hogy az ember jó, és jó szándékú. Hiszem, hogy képes komoly dolgokat elérni, és tud másoknak segíteni. Sokkal több van benned, mint hinnéd. Csak a megadott keretek között gondolkozz.

Azt tudom, hogy támogató környezetre van szükségünk, hogy a komoly céljainkat elérjük. Vannak haladó szellemű emberek azok, akik ha nem is értenek mindenben egyet veled, mégis támogatnak.

  1. Célok (tudom, ez a vesszőparipám, de tényleg ezzel kezdődik minden)
  2. Támogató környezet, jó barátok, igazi közösségek
  3. Terv, a cél megvalósítására
  4. TUDÁS, TUDÁS, TUDÁS ahhoz, hogyan valósítsd meg a célodat.
  5. Kitartás, fegyelem, hogy tényleg haladj a célod felé, ne csak álmodozz róla.
  6. Minden nap CSINÁLNI kell valamit, ami a cél irányába visz.

Sokszor azért nincsenek tiszta céljaink, mert a támogató környezet teljesen hiányzik. Vannak vérszívók mellettünk – és nem a szúnyogokra gondolok – akik totálisan elhitetik velünk, hogy nincsenek képességeink, nincsenek helyes és értelmes céljaink, vagy totál naívak vagyunk, ha az hisszük elérhetünk bármit is.

Tehát az 1. és 2. pontot néha fel kell cserélni.

Kérlek! Lépj ki a fényre és kezdj el élni! Haladj a céljaid felé, és segíts másoknak, hogy jobb legyen az élete!

 

Bőség!

Szilva szignó

A következő Bőség elérése tréningre itt jelentkezhetsz!

Nézz szét a könyvesboltomban!

Kattints ide a hozzászóláshoz