A legfontosabb 3 mondat

FIGYELMEZTETÉS! 

******** Ezt a cikket nem mindenki fogja szeretni. Csak erős idegzetűeknek ajánlom! *******

Általános megfigyelésem, hogy a vezetők központi problémája, hogyan vegyék rá a beosztottaikat arra, hogy elvégezzék a munkát. Persze vannak olyan emberek, akik önjáróak, és imádunk velük dolgozni, de belőlük sajnos kevés van, mint a gyémántból. A nagy többséget valahogy rá kellene venni arra, hogy észrevegyék a feladatokat. DE NEM LÁTNAK! 

Sajnos a rossz hír az, hogy a vezető miatt nem látnak! 

Ha egy szervünket nem használjuk, akkor az elsorvad. Így van ez a beosztottak agyával is. Ha mindig mindent TE oldasz meg helyettük, ha mindig mindent TE találsz ki helyettük, villámgyorsan megszokják, hogy nekik nem kell gondolkodniuk, és nem kell felelősséget vállalniuk, hiszen TE mondtad, hogy mit kell csinálni, így a felelősség is a tiéd, ha nem volt jó az utasítás. 

Ha már így van, akkor bajban vagy, de még így is lehet valamit tenni. 

Tanuld meg, és gyakorold be a következő 3 mondatot, amit minden egyes munkatársi kérdéssel kezelsz: 

  1. SZERINTED? Ha a kolléga neked szegezi a kérdés: Főnök, ezzel a 10 zsák cementtel mi legyen? Erre a válasz mindig ez: Szerinted? Persze ne gúnyosan, vagy ingerülten vagy kioktató módon, hanem tényleg kérdezd meg, a kíváncsiság szándékával. 
  2. OLDD MEG! A drága kolléga egy félig elvégzett feladattal jön, és már napok óta szuttyog vele, téged pedig szorít a határidő. Rákérdezel, hol tart, és kapsz egy értelmetlenségcunamit…. Erre csak ez lehet a reakciód: Oldd meg! Határozottan, nem bunkó stílusban: Oldd meg! 
  3. KÉREM A TERMÉKET! Amikor kiadsz egy utasítást (galamblelkűek kedvéért: egy kérést) akkor mindig nagyon világosan fogalmazd meg azt a terméket, amit a végén kapni akarsz. Ne a tevékenységet mondd el, hanem azt, hogy mit akarsz a végén kapni. Pl. ne azt mondd, hogy adj fel egy hirdetés itt és itt, hanem azt, hogy kérek 10 új potenciális vevőt, akik megrendelték a bevezető termékünket a héten. Hogy aztán hogy éri el ezt a kolléga, ez a kreativitása és a szakértelme. Te a terméket kérd el, ne a hogyant! Azt viszont egész héten folyamatosan kérni kell, nem csak egyszer hétfőn, aztán egy hét múlva azt látjuk, semmi nem történt. Minden nap kérdezz rá többször…. HOGY ÁLLUNK A 10 ÚJ POTENCIÁLIS ÜGYFÉLLEL? KÉREM A TERMÉKET! 

Ezektől a kollégák az első időben meg fognak őrülni, mert eddig megszokták, hogy nem kell gondolkodniuk és nem kell felelősséget vállalni semmiért. Az is lehet, hogy valaki otthagy egy ilyen “borzasztó” főnököt. Pedig egy ilyen főnök alatt lehet igazán kreatívnak lenni, és igazán fejlődni. A legjobb emberek az ilyen vezetést imádják. A többiek csak imitálják a munkát. 

Legyél sikeres vezető!

 

Bőség!

Szilva szignó

 

A következő Bőség elérése tréningre itt lehet jelentkezni!

Ha olvasnivalót keresel, itt nézz szét!

Kattints ide a hozzászóláshoz